Лечение молочных зубов

Лікування молочних зубів

    1. Лікування карієсу
    2. Лікування пульпіту
    3. Лікування періодонтиту
    4. Лікування молочних зубів під наркозом

Захворювання зубів зустрічаються не тільки у дорослих, але і у дітей. Хоча вони дуже схожі між собою, існують і деякі відмінності. Наприклад, на молочних зубах розвиток карієсу відбувається набагато швидше на відміну від постійних. Тому дуже важливо систематично водити дитину до дитячого лікаря-стоматолога, який виявить ознаки хвороби і вживе заходів щодо їх усунення. Кожен батько повинен пам’ятати, що передчасна втрата молочного зуба часто призводить до проблем з прикусом і розвитком щелепи, а також прорізуванням постійного зуба.

Лікування карієсу

Лікування карієсу молочних зубів в більшості проходить швидко і ефективно. Воно полягає у видаленні всіх розм’якшених і уражених бактеріями тканин. Хворий зуб стерилізується, після чого дірочка закривається пломбою. Після цього в молочному зубі НЕ будуть розмножуватися бактерії, і він доживе до заміни постійним зубом.

лікування пульпіту
Лечение молочных зубов

Пульпіт – запущена форма каріозного процесу, при якій шкідливі мікроби знаходяться в пульпі зуба. Так як у дитини не дуже чутлива пульпа, захворювання може проходити практично без болю. Але якщо малюк не скаржиться на больові відчуття, це не означає, що він не потребує лікуванні пульпіту молочних зубів.

Гнилий зуб є джерелом мікробів та інфекцій, які живуть не тільки в роті, а й потрапляють в шлунок, що часто призводить до розвитку інших захворювань. Тому при наявності темного старого зуба дитини потрібно негайно вести на огляд до лікаря-стоматолога, який здійснить лікування пульпіту молочного зуба, а не чекати, поки карієс або пульпіт переросте в більш серйозне захворювання.

лікування періодонтиту

Лікування періодонтиту молочних зубів має свої складності, адже це захворювання супроводжується запальним процесом в корені зуба і кістки. У цьому випадку дитина відчує сильний біль, його щока почне розпухати. Також може підвищитися температура. Лікування молочних зубів при наявності періодонтиту потрібно починати негайно, інакше все може закінчитися дуже погано.

Лікування молочних зубів під наркозом

У деяких ситуаціях дитячим стоматологам доводиться здійснювати лікування молочних зубів під наркозом. Це має свої переваги:

  • відсутність больових відчуттів, відчуття дотику і емоційної напруги;
  • можливість вилікувати всі зуби протягом одного сеансу;
  • поліпшення якості лікування молочних зубів у дітей завдяки використанню спеціальних препаратів, які знижують утворення слини.

Ніколи не економте на лікуванні молочних зубів, адже від цього в майбутньому буде залежати здоров’я вашої дитини.


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *