Причини захворювання скронево-нижньощелепного суглоба

  1. Основні фактори, які можуть викликати подібне захворювання
  2. Симптоматика
  3. Типи захворювань СНЩС
  4. Лікування СНЩС Харків

Проблеми з скронево-нижньощелепного суглобом (СНЩС) виникають згодом перенесення таких неприємних недуг, як пародонт і карієс.
Основними ознаками, які характеризують подібне захворювання, мають близько 35% осіб, але не всі вони вдаються до допомоги фахівців.
СНЩС – це дуже важливий суглоб, який постійно застосовується в життєдіяльності людей. Він задіюється під час розмови, жування, а також позіхання.
Скронево-нижньощелепний суглоб розташований попереду вуха, і складається з кісток скроні і нижньої щелепи. Для руху щелепи використовується велика кількість м’язів і сухожиль. У нормальному положенні, людина, здійснюючи руху щелепою, не відчуває неприємних відчуттів.

Основні фактори, які можуть викликати подібне захворювання

  • Стресові ситуації (сильне перенапруження, або надмірне стискання різців);
  • Травмування щелепних кісток (різні переломи і удари);
  • ЕНДОКРИНОЛОГІЧНИЙ порушення і зміни функцій обміну, а також вірусні захворювання;
  • Велике фізичне перенапруження;
  • Наявність шкідливих слабкостей (звичка обгризати нігті, утримувати телефон плечем і інші).

Якщо у Вас є хоча б пару з перерахованих вище причин, то ви вже знаходитеся в зоні ризику на придбання такої складної і важко виліковується хвороби.

Симптоматика

  • періодичний біль в голові, наявність спазмів у м’язах особи і щелепної зоні;
  • клацання, прохруст, скрегіт щелепи під час руху;
  • відчуття болю в вушної зоні, а також почуття її закладеності;
  • клацання щелепи;
  • збільшення лімфовузлів, які знаходяться під щелепою;
  • збільшення лімфовузлів, які знаходяться під щелепою;

Подібна проблема зазвичай діагностується як вивих, артроз, артрит, анкілоз і новоутворення. Нерідко, подібна хвороба може бути наслідком захворювань в сфері стоматології, наприклад – аномального прикусу.

Типи захворювань СНЩС

  1. Суглобовий вивих. Це результат порушення щелепного розташування в результаті пошкодження м’язів. В такому випадку відчутні неприємні клацання і больові напади під час відкриття рота, а також відбувається зміщення складових елементів цього суглоба – головки і диска. Головка може зміщуватися різними образами, наприклад, при розтягуванні зв’язок або підвивихи. Суглобовий диск може бути вивихнутим, подвивіхнутим або випадати.
  2. Артрит. Супроводжується ниючим больовим синдромом в районі щелепи, обмежує її руху, з’являється припухлість суглоба і збільшується температура тіла. При хронічному стані додається ще й хрускіт при русі щелепи. Якщо не лікувати подібне стан, така ситуація може призвести до повного деформування суглоба.
  3. Артроз. Це порушення, які ускладнюють рухливості щелепи. Вони можуть протікати з паралельними больовими відчуттями в суглобі, області вух і м’язах, які відповідають за жування.
  4. Анкілоз. Може бути викликаний різноманітними травмами і вірусними хворобами. Основний симптом – ускладнення руху нижньої щелепи.
  5. Дисфункція м’язових суглобів. Характеризується вушної болем, яка збільшується в процес пережовування їжі, характерними щелепними клацанням і асиметричним зміною лицьових м’язів.

Лікування СНЩС Харків

У харківському Республіканському центрі стоматологічної імплантації надають послуги з лікування такого виду захворювання. Також надають послуги дентальної імплантації.  Грамотні фахівці проведуть консультацію та запропонують найбільш ефективне і правильне лучение. Пам’ятайте, що СНЩС – це не незручність, а реальна проблема, і своєчасне її усунення не тільки позбавить Вас від неприємних відчуттів, але і виключить розвиток більш складних наслідків.


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *