Гігієна ротової порожнини після імплантації зубів

    1. Як доглядати за зубами після імплантації?
    2. Що потрібно для того, щоб максимально збільшити термін служби імплантатів?

Імплантування зубів зустрічається все частіше, і є однією з найбільш затребуваних процедур. Для того, щоб процедура пройшла якісно, а результат радував протягом багатьох років, необхідно дотримуватися всіх рекомендацій, отриманих від стоматолога і правильно доглядати за ротовою порожниною.

Як доглядати за зубами після імплантації?

Залежних від складності втручання, зони, на Якій проходило імплантування, віку та індівідуальніх особливо пацієнта, лікар індивідуально дає рекомендації, якіх Варто дотримуватись в період реабілітації. Що стосується загальних порад, які єдині для кожного випадку, то після проведення процедури імплантування, необхідно:

  • Протягом десяти днів після оперування, виключити їжу, яка вимагає пережовування. Пити слід зі звичайної чашки, а не через соломинку, і, бажано, не курити. Чистити зуби, які були встановлені шляхом імплантування не варто. Для очищення ротової порожнини рекомендується використовувати спеціальний антисептичний розчин, яким полощуть рот кілька разів на день і після кожного прийому їжі.
  • Що стосується сну, то перші дні рекомендують спати на декількох подушках, щоб голова знаходилася якомога вище.
  • Для виключення можливості відкриття кровотечі, в першу добу після втручання, необхідно не вживати гарячу їжу і напої.
  • Якщо лікар призначив антибіотик, то потрібно чітко дотримуватися схеми по його прийому.

Це загальні рекомендації для пацієнтів при будь-якому оперативному втручанні в ротову порожнину. Крім того, варто трохи змінити свій спосіб життя. Поки процес загоєння ще не закінчено, потрібно утриматися від прийняття алкоголю, походу в лазні і сауни, не займатися спортом і обмежити будь-які фізичні навантаження.

Що потрібно для того, щоб максимально збільшити термін служби імплантатів?

Імплантація – досить серйозне, тривале, і до того ж, дороге втручання. Для того, щоб досягнутий результат продовжував радувати якомога довше, і не зажадав коригування найближчим часом, потрібно дотримуватися деяких порад.

  1. Профілактичне відвідування стоматолога має бути не менше двох разів на рік, при відсутності скарг;
  2. При виникненні нальоту на зубах, варто вживати всіх заходів, для того, щоб його зняти, так як він може стати причиною виникнення і розвитку запальних процесів;
  3. Щорічно проходити рентгенівське обстеження, щоб виключити деформацію кістки щелепи під впливом імплантату.

Це досить прості рекомендації, дотримуючись яких, Ви станете володарем прекрасної і здорової посмішки, що приносить задоволення багато років поспіль.


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *