Чистка та гігієна зубів – це просто!

  1. Чистка зубного каменю і нальоту – просто це?
  2. Який з методів краще?

Красиві і здорові зуби для кожної людини – це не просто механізм пережовування їжі, а також і елемент спілкування, прояви радості, один з факторів, що впливають на самооцінку. Тому догляду за зубами приділяється багато часу і сил, як до одного з обов’язкових процесів в нашому житті. Гігієна зубів давно вийшла за рамки щоденного використання пасти та щітки, і зараз включає багато інших матеріалів і пристосувань.

Але є деякі речі, які не підвладні людині, і утворюються в незалежності від його волі – це зубний камінь і наліт на емалі. Причинами появи цих небажаних компонентів не обов’язково буде погана гігієна порожнини рота, але і екологія, генетика, харчування, стреси, шкідливі звички. Саме тому всі стоматологи рекомендують прибрати наліт на зубах, а також зубний камінь – і проводити даний процес бажано раз на півроку, щоб напевно виключити будь-які прояви захворювань в ротовій порожнині.

Чистка зубного каменю і нальоту – просто це?

Найімовірніше все пам’ятають страшні процедури з використанням соди, під час яких її розпилювали під тиск на зуби і все поверхні навколо. Зараз стоматологія зробила крок далеко вперед, в тому числі і в комфортних методах видалення зубного каменю і нальоту:

  • аерозолі – суміш повітря, води, фтору і порошку з вмістом невеликої кількості соди. Спрямована надтонка струмінь здатна проникнути у будь-який важкодоступне місце між зубами і зруйнувати небажані відкладення. Аерозольний склад в’язкий і не розбризкується всюди, а ефект більш щадний;
  • ультразвук – імпульсний вплив на зубний камінь і наліт, який руйнує освіти зсередини. Практично не заподіює дискомфорту, крім випадків видалення занадто великих нашарувань між яснами і зубом. В останньому випадку обов’язково застосовується легка анестезія;
  • лазер – спрямоване і безпечне вплив променя короткострокової дії. Перед застосуванням зуби покривають спеціальним терморегулирующим складом, щоб виключити вплив високої температури на організм пацієнта.

Який з методів краще?

Кожен з методів має свої переваги і протипоказання. Обов’язковою є консультація стоматолога, так як тільки професіонал зможе якісно і надовго видалити зубний наліт і камінь, чого в домашніх умовах досягти не вдасться. Хоч як би твердили про зворотне на численних форумах.


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *