5 міфів про брекетах. Чи правда вони допомагають?

  1. Міф 1
  2. Міф 2
  3. Міф 3
  4. Міф 4
  5. Міф 5

Популярним способом для боротьби з неправильним прикусом виступають брекети. Вони дозволяють ставитися з видимими дефектами в ротовій порожнині і в залежності від типу конструкції, виглядають абсолютно по різному. Однак, за час свого існування, технологія виправлення прикусу за допомогою брекет-систем обросла безліччю міфів. Що з них правда, а то вигадка, що не наближена до реальності, давайте розбиратися.

Міф 1. Дорослим виправити прикус, встановивши брекети – неможливо

Насправді, на сьогоднішній день не існує вікових обмежень по установці брекет-систем. Ортодонти займаються профілактикою і лікуванням аномалій прикусу у дітей, підлітків і дорослих людей. Єдина різниця – впоратися з подібною проблемою в юному віці, коли щелепу ще не сформувалася, набагато простіше, ніж з дорослою, сформованою щелепою. Не можна виправити прикус тільки тоді, коли зуби у людини відсутні повністю.

Міф 2. Будь-які брекет-конструкції все одно будуть помітні

Насправді, стоматологія Харкова готова запропонувати безліч матеріалів і типів конструкцій, з яких виготовляються брекети. Матеріал, з якого будуть виготовлені пластини, підбирається в залежності від віку пацієнта, його соціальної активності, стану зубної емалі.

Що стосується видимості, то по справжньому помітні повністю металеві брекети.

Спеціально для тих пацієнтів, які комплексують, ортодонтами були розроблені силіконові конструкції, сапфірові брекети, керамічні пластини. Вони практично непомітні на зубах, але при цьому, все так само ефективні.

Тим, кому взагалі не хоче створювати видимість носіння брекетів, відмінно підійдуть лінгвальні системи. Вони кріпляться до внутрішньої сторони зубів і зовсім не видно при носінні.

Міф 3. До брекетів з обережністю слід ставитися алергікам

Протипоказаннями до установки брекетів виступають:

  • тонкість емалі;
  • серйозні парадонтіческіе захворювання.

Алергія не є протипоказанням до установки брекет-систем, тому не варто панікувати з цього приводу.

Міф 4. Неправильний прикус виступає виключно естетичної проблемою

Для тих, хто впевнений, що кривизна і неправильне розташування зубів тягне за собою тільки естетичне недосконалість зубного ряду, уточнимо, що насправді, це реальний ризик передчасно розлучитися з зубами. Крім того, паралельно можуть початися проблеми з шлунково-кишкового тракту, клацанням щелепи і появою асиметрії на обличчі.

Міф 5. Носка брекетів має на увазі набагато більше часу, що приділяється чищенні зубів

Єдине, що змінитися в читанню Ваших зубів – поява спеціальної щітки і йоржика. Чистити зуби слід як і зазвичай, два рази на день, завершуючи чистку обполіскуванням.

Сподіваємося, ми розвіяли Ваші сумніви про брекетах, і для того, щоб зробити гарний прикус, Ви обов’язково скористаєтеся такою технологією.


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *